Sopcast, OSX och VLC

Fick ett tips av min granne Peter om ett nytt P2P-protokoll för att se live-sändningar, Sopcast.
Man laddar ner och drar igång det, sen är det bara att gå till http://myp2p.eu/ och söka efter en sändning man vill se, exempelvis kan man klicka på Live Sports, och sen Ishockey.
Igår kunde man tex titta på semifinalen mellan FBK-LHC, tyvärr ingen kul match ur ett FBK-perspektiv men iallafall. Bilden var inte helt perfekt, men tillräckligt bra för att köra på TV:n hemma.
En del TV-sändningar kräver att man använder VLC mediaspelare istället för Windows Media player, för att få igång den så startar man sändningen i Sopcast, men struntar i att man bara får svart ruta istället för bild. I VLC öppnar man sedan en nätverksström på addressen: http://localhost:8902/tv.asf
(VLC rekommenderas att ha på datorn ö.h.taget, den spelar alla format som man kan tänka sig. Finns till de flesta plattformar)

Tyvärr är det ju lite strul för oss som kör OSX eller Linux, Sopcast finns bara till Windows än såvitt jag vet.
Jag löste det genom att helt enkelt låta PC:n med Windows XP köra Sopcast och sen på min Appleburk som är kopplad till TV:n starta VLC och öppna http://ip-address-till-pcn:8902/tv.asf.

Det är en rejäl gråzon rent lagligt förstås, men igår försökte jag se matchen genom att köpa matchen på Canal+, via deras Web-TV tjänst. Tyvärr envisades de med att jag var tvungen att ladda ner plugins till Internet Explorer 6 (!??) för att det skulle fungera. Nåt som naturligtvis är helt omöjligt på min Macbook. Inte konstigt att folk vänder sig till piratalternativ när de fungerar bättre än betalalternativen.

This entry was posted in apple, linux, nerd. Bookmark the permalink.

3 Responses to Sopcast, OSX och VLC

 1. Bejo says:

  Coolt, måste testa!

  Andreas Pihl är ganska feg! Störst på isen och svingar klubban i munnen på den minste på isen…

 2. Pingback: Bergstrms Blogg » Blog Archive » Se sport live via internet med SopCast

 3. d.ä tobias says:

  Smutt clean och bra :-)
  Hockeyn kan man skita i btw.. men det finns väl annat =)

Comments are closed.